Το ποπ κόρν έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ και δεν δίνει πολλές θερμίδες, γεγονός που δικαιολογεί εν μέρει τον χαρακτηρισμό «υγιεινό σνακ» και την κατανάλωσή του στον κινηματογράφο ή άλλες περιστάσεις.

Το ΣΠΙΤΙΚΟ ΠΟΠ ΚΟΡΝ ελαφρώς αλατισμένο έχει 1 φλιτζ.. περίπου 30 ΘΕΡΜΙΔΕΣ και αποτελεί όντως υγιεινό σνακ. .

Το ποπ κόρν που θα βρείτε όμως στον κινηματογράφο διαφέρει πολύ από αυτό που φτιάχνεται στο σπίτι. 
Μία μερίδα ποπ κόρν κινηματογράφου μπορεί να δίνει έως και 1.090 θερμίδες και 2.650mg νατρίου.

Κάποια ποπ κόρν παρασκευάζονται επίσης με κραμβέλαιο, ενώ άλλα είναι επικαλυμμένα με ζάχαρη.

Τα συσκευασμένα ποπ κόρν που προορίζονται για φούρνο μικροκυμάτων, είναι επίσης πολύ επιβλαβή για την υγεία και έρευνες έχουν δείξει ότι συνδέονται με προβλήματα στη λειτουργία των πνευμόνων.
Ο λόγος είναι ότι περιέχουν διακετύλιο, έναν αρωματικό παράγοντα, που αρχικά ερευνήθηκε από το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών (CDC) ως ένοχο για ένα είδος βρογχίτιδας που προσβάλλει τους εργαζομένους σε εργοστάσια που φτιάχνουν ποπ κόρν για φούρνο μικροκυμάτων και σε εγκαταστάσεις που καβουρδίζουν καφέ.

Εκτός από φυτικές ίνες, το ποπ κόρν είναι επίσης πλούσιο σε πολυφαινόλες, αντιοξειδωτικές ενώσεις που βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και υγεία του πεπτικού, ενώ συμβάλλουν στη μείωση κάποιων μορφών καρκίνου.

Ένα άλλο πλεονέκτημα τέλος, είναι ότι προκαλεί κορεσμό που σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες και τον χαμηλό αριθμό θερμίδων βοηθούν στην προσπάθεια απώλειας βάρους. Προσοχή όμως στο είδος………