Είναι καλοκαιρινά και τα τρώμε φρέσκα μέχρι και τις αρχές του χειμώνα.

 Οι ψητές, μαγειρεμένες ή κονσερβοποιημένες ντομάτες είναι πιο θρεπτικές από τις ωμές
– Οι κονσερβοποιημένες ντομάτες μπορούν να είναι περισσότερο θρεπτικές από τις φρέσκιες, διότι μαζεύονται ώριμες και συσκευάζονται κατά την παραγωγή τους με τέτοιο τρόπο, που βοηθάει στο να συγκρατούνται όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά τους.

-Έχει αποδειχθεί ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, ότι τα μαγειρεμένα -συσκευασμένα – κονσερβοποιημένα προϊόντα ντομάτας π.χ.  σάλτσες έχουν περισσότερο ΛΥΚΟΠΕΝΙΟ συγκριτικά με την ίδια ποσότητα από φρέσκιες ντομάτες. Αυτό συμβαίνει γιατί η θερμότητα που χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της παρασκευής προκαλεί διάσπαση στα κύτταρα της φλούδας επιτρέποντας στο λυκοπένιο να απορροφηθεί καλύτερα από τον πεπτικό σωλήνα.

Είναι σύμμαχοι κατά του ΚΑΡΚΙΝΟΥ
Το λυκοπένιο , έχει την ιδιότητα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων και  προστατεύει από τον ΚΑΡΚΙΝΟ και ειδικά του ΠΡΟΣΤΑΤΗ.

Σύντομα η ντομάτα θα γίνει τετράγωνη!
Για να χωράει παντού. Είναι πιο εύκολο στη μεταφορά και βολεύει καλύτερα στα τοστ και τα sandwich.