Η δίαιτα απαιτεί να τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που καίτε.
Ωστόσο, υπάρχει μια διαδικασία που μπορεί να υπονομεύσει το αδυνάτισμά σας. Όταν περιορίζετε την πρόσληψη θερμίδων και χάνεται βάρος ο οργανισμός αντιστέκεται στην απώλεια του βάρους, δηλαδή οδηγεί τον οργανισμό σε αυτό που λέμε «χειμερινή νάρκη». Ειναι ένας ΑΠΟΛΥΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ και ένας ΥΓΙΕΙΣ οργανισιμός ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.

ΤΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ είναι μια τεχνική που χρησιμοποιούμε για να «ξεμπλοκάρουμε» τον οργανισμό. Οι διακοπές του καλοκαιριού ήταν ένα τέτοιο διάλειμμα για πολλούς που βρίσκονταν σε δίαιτα.

Οι ελεύθερες μέρες ή τα ελεύθερα γεύματα, οι ατασθαλίες που κάνει κάποιος στη δίαιτα είτε μόνος είτε με τη συμβουλή του διαιτολόγου δεν είναι απαραίτητα «κακές» και «καταστοφικές»
Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να κρατήστε τον μεταβολισμό σας ενεργοποιημένο και να αποφύγετε τη στασιμότητα στο αδυνάτισμά σας! Ταυτόχρονα βοηθάτε τον εαυτό σας ψυχολογικά και κάνετε καινούργιο «restart»

Ας έχουμε στο μυαλό μας πως όσο σημαντικό είναι να λογοδοτούμε στον εαυτό μας για τις όποιες παρασπονδίες, άλλο τόσο σημαντικό είναι και να μάθουμε να τον συγχωρούμε γι’ αυτές.

Όπως όλα, έτσι και η αυτοκριτική θέλει μέτρο. Δεν ωφελεί να κρίνουμε τον εαυτό μας πολύ αυστηρά ή να καθηλωθούμε σε μια κατάσταση αυτολύπησης. Αντίθετα, πρέπει να διορθώνουμε τα κακώς κείμενα και να συνεχίζουμε.
Η αναζήτηση βοήθειας από έναν επαγγελματία διαιτολόγο μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά.