ΜΗΛΟΞΥΔΟ. ΑΔΥΝΑΤΙΖΕΙ;

Πόσες φορές έχετε ακούσει ότι κάποιος βάζει άφθονο μηλόξυδο στο φαγητό του επειδή «διαλύει τα λίπη και βοηθάει στο αδυνάτισμα;

Είναι γεγονός ότι επιβραδύνει το ρυθμό αύξησης του σακχάρου μετά το φαγητό, επιβραδύνει την πέψη του αμύλου, και σας κρατάει πιο “χορτάτους” για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε κάπως, ότι βοηθά στην απώλεια του βάρους.

Μην μπείτε όμως στον κόπο να πίνετε μηλόξυδο για να χάσετε κιλά ή να αποτοξινωθείτε. Δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά και δεν υπάρχει κάποια έγκυρη μελέτη που να υποστηρίζει ότι αυτό το προϊόν επηρεάζει το μεταβολισμό και οδηγεί σε απώλεια βάρους. Και φυσικά δεν θα βρείτε πουθενά στην επιστημονική βιβλιογραφία κάτι που να αναφέρει ότι αν πίνουμε μηλόξυδο θα κάψουμε λίπος.

Επίσης οι ερευνητές αναφέρουν πως είναι καλό να αποφεύγουμε την κατανάλωση του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα καλίου, να ερεθίσει τον οισοφάγο και το στομάχι και να φθείρει το σμάλτο των δοντιών.

Eίναι απίστευτο πόσα μπορεί κάποιος να κάνει για να χάσει κιλά. Ακολουθεί αυστηρές δίαιτες, τρώει μόνο φρούτα, πίνει διάφορα ροφήματα και άλλες απίστευτες μεθόδους που δεν έχουν επιστημονική βάση αλλά ούτε και λογική.