Η διατροφή μπορεί να επηρεάζει το δέρμα και να το βοηθά εναντίον των ρυτίδων.

Ο λόγος για τον οποίο το δέρμα δημιουργεί ρυτίδες και χαλαρώνει είναι διότι με την αύξηση της ηλικίας μειώνονται οι ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. 

 

Τα κυριότερα φαγητά που βοηθούν εναντίον των ρυτίδων είναι:

 

– Οι ελιές και το ελαιόλαδο 

– Το ψάρι και ιδιαίτερα λιπαρά ψάρια π.χ. σαρδέλες 

– Τα γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, γιαούρτι) χαμηλά σε λιπαρα 

– Τα αυγά 

– Οι ξηροί καρποί και τα όσπρια (φασόλια και φασόλια γίγαντες) 

– Λαχανικά ειδικά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το σπανάκι, η μελιτζάνα, τα σπαράγγια, το σέλινο, τα κρεμμύδια, το πράσο και το σκόρδο 

– Τα δημητριακά ολικής αλέσεως 

– Τα φρούτα και τα παράγωγά τους (δαμάσκηνα, κεράσια, μήλα και μαρμελάδα) 

– Το τσάι 

– Το νερό 

– Ο ψευδάργυρος. Τρόφιμα που περιέχουν ψευδάργυρο είναι τα θαλασσινά, το γάλα, οι ξηροί καρποί και το άπαχο κρέας.