Γνωρίζατε όμως ότι τα κρεμμύδια έχουν μοναδικές θεραπευτικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες;
Δεν ξεχνώ πως μικρή όταν αρρώσταινα με κυνηγούσε η μητέρα μου με 1 κουτάλι κρεμμυδόζουμο. Μια τακτική πολύ συνηθισμένη στην ομοιοπαθητική.
Σήμερα πολλοί αποφεύγουν να χρησιμοποιούν το κρεμμύδι στο φαγητό ή στις σαλάτες λόγω της κακής μυρωδιάς και των δακρύων.
Οι ουσίες που προκαλούν τα παραπάνω είναι πάνω από 100 ενώσεις και είναι ισχυρά αντιοξειδωτικές.
1.Τα κρεμμύδια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου, όταν συνδυάζονται με κουρκουμά. Μειώνουν τόσο το μέγεθος όσο και τον αριθμό των προκαρκινικών όγκων στο έντερο.
2.Μειώνουν σημαντικά την υψηλή αρτηριακή πίεση σε υπερτασικούς ενήλικες. Επιπλέον, τα κρεμμύδια μειώνουν τη σκλήρυνση των αρτηριών, και μας βοηθούν να τις διατηρήσουμε πιο ελαστικές για περισσότερα χρόνια.
3.Η υψηλή κατανάλωση κρεμμυδιών μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένα επίπεδα γλυκόζης. .
4.Τα κρεμμύδια βοηθούν στο άσθμα, καθώς έχουν αντιισταμινικές και αντι-φλεγμονώδες ιδιότητες.
5.Τα κρεμμύδια μπορεί να κάνουν την αναπνοή μας να μυρίζει έντονα, αλλά μπορούν την ίδια στιγμή να βελτιώσουν την στοματική μας υγεία. Το μάσημα ενός ωμού κρεμμυδιού μπορεί να εξαλείψει τα βακτήρια, τα οποία φθείρουν τα δόντια.