ΨΩΜΙ ΜΕ ΠΡΟΖΥΜΙ

 

…και γιατί να το προτιμήσω!

Η μέθοδος του προζυμιού είναι η αρχαιότερη μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε για το φούσκωμα του ψωμιού. Το προζύμι αποτελεί μια συμβιωτική καλλιέργεια μικροοργανισμών. Οι μικροοργανισμοί αυτοί είναι των οικογενειών Saccharomyces και Lactobacillus.


Πώς λοιπόν μας ωφελεί το προζύμι;

  • ΒΟΗΘΑ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΜΑ
  • Οδηγεί σε πολύ πιο αργή αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα συγκριτικά με το ψωμί με μαγιά. Αυτή η επίδραση κρατάει για αρκετές ώρες μετά την κατανάλωση ψωμιού, σαν φάρμακο που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

  • ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΨΗ ΤΗΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗΣ

    Βελτιώνει τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη δυσανεξία στη γλουτένη και έτσι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα μπορούν πολύ πιο εύκολα να τρώνε ψωμί με προζύμι.

    ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ, ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
  • Διασπά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του φυτικού οξέος που περιέχεται στο ψωμί ολικής άλεσης και δεν επιτρέπει στον οργανισμό μας να αφομοιώσει κάποια στοιχεία (σίδηρος, μαγνήσιο, ασβέστιο κ.λπ.), με μακροχρόνιες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας.

  • ΣΥΜΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΥΓΕΙΑ

    Επίσης, οι μικροοργανισμοί που ενυπάρχουν στο προζύμι αποτελούν στην ουσία προβιοτικούς μικροοργανισμούς. Καταναλώνοντας συχνά προβιοτικά (δηλαδή προϊόντα που περιέχουν προβιοτικά βακτήρια), μπορεί να έχουμε μια σειρά από ευεργετικές δράσεις, όπως: ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού.
  •