Όσοι έχουν μια στοιχειώδη επαφή με το διαδίκτυο το γνωρίζουν: το θαυματουργό και αχανές αυτό πεδίο είναι γεμάτο από ανακρίβειες και fake news. Μάλιστα, όσον αφορά ζητήματα που έχουν να κάνουν με δίαιτες και διατροφή, η εγκυρότητα βρίσκεται στο κατώτατο επίπεδό της.

Σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε αποδείχθηκε πως τα social media είναι η νούμερο 1 πηγή αναξιόπιστης ενημέρωσης σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διατροφή, κάτι που είναι μάλλον λογικό εφόσον τα social media είναι και εκείνα που αναπαράγουν το μεγαλύτερο υλικό των πληροφοριών που υπάρχουν στο διαδίκτυο.

Ορισμένοι από τους πιο διαδεδομένους μύθους αναφορικά με ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διατροφή και έχουν προκύψει από το διαδίκτυο είναι οι εξής:

  1. Η μπανάνα παχαίνει. (Δεν ξέρω κανέναν να πάχυνε τρώγοντας μπανάνες)
  2. Το γάλα είναι καρκινογόνο. (Δεν στηρίζεται από καμία επιστημονική μελέτη)
  3. Το ψωμί παχαίνει. (Όλες οι προηγούμενες γενιές έτρωγαν πολύ ψωμί και δεν ήταν παχύσαρκες. Ρωτήστε τις γιαγιάδες και τους παππούδες σας.)
  4. Το ακτινίδιο, το λεμόνι, το γκρέιπφρουτ αδυνατίζουν. (Εάν ήταν έτσι, όλοι θα τρώγαμε από αυτά και θα ήμασταν αδύνατοι και ευτυχισμένοι. Δεν θα υπήρχαν παχύσαρκοι στον κόσμο.)

Υπάρχουν πολλοί τέτοιοι μύθοι και παραπληροφορίες που αγγίζουν τα όρια του «αστείου». Πολλοί όμως τα πιστεύουν, παρασύρονται , τα εφαρμόζουν με αποτέλεσμα να αποπροσανατολίζονται από την πραγματικότητα. Είναι «θύματα» και χάνουν το χρόνο, τα χρήματά τους και την υγεία τους. 

Το site www.diet24.gr καθώς και τα social media που αφορούν αυτό, τα επιμελείται προσωπικά η κυρία Άννα Μπεζιάνη, η οποία είναι πιστοποιημένη Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, πτυχιούχος του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

(Αριθμός Άδειας Ασκήσεως επαγγέλματος 18384)

(Αριθμός Άδειας Λειτουργίας Γραφείου Δάφνης 14322)

Αριθμός Άδειας Λειτουργίας Γραφείου Αγ. Δημητρίου 200)

Μια επίσκεψη σε κάποιο από τα γραφεία της, θα σας παρέχει σαφείς και δίπλα στις ανάγκες σας, διατροφικές συμβουλές.