Νέα έρευνα στης Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε ότι άτομα που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες, έχουν:
 
➡️ μειωμένο κίνδυνο να προσβληθούν από καρδιοπάθειες.
 
➡️ Λιγότερες πιθανότητες καρκίνου π.χ. εντέρου.
 
➡️ Μειωμένες πιθανότητες διαβήτη ή παχυσαρκίας.
 
➡️ Μείωση φλεγμονής
 
➡️ Καλύτερη αρτηριακή πίεση.
 
➡️ Καλύτερη ρύθμιση του βάρους και γρηγορότερη απώλεια κιλών.
..
🆘 Είναι οι φυτικές ίνες από τα “Δημητριακά Ολικής Αλέσεως” που βρέθηκε ότι μειώνουν τη θνησιμότητα και όχι οι φυτικές ίνες των φρούτων.