Νέα έρευνα στης Ηνωμένες Πολιτείες διαπίστωσε ότι άτομα που τρώνε άφθονες φυτικές ίνες, έχουν:

μειωμένο κίνδυνο να προσβληθούν από καρδιοπάθειες.

Λιγότερες πιθανότητες καρκίνου π.χ. εντέρου.

Μειωμένες πιθανότητες διαβήτη ή παχυσαρκίας.

Μείωση φλεγμονής

Καλύτερη αρτηριακή πίεση.

Καλύτερη ρύθμιση του βάρους και γρηγορότερη απώλεια κιλών.
..

Είναι οι φυτικές ίνες από τα “Δημητριακά Ολικής Αλέσεως” που βρέθηκε ότι μειώνουν τη θνησιμότητα και όχι οι φυτικές ίνες των φρούτων.