Πατάτα και αρτηριακή πίεση.
..
Η πατάτα έχει ενοχοποιηθεί στο παρελθόν για αύξηση της αρτηριακής πίεσης καθώς και του σακχάρου.
..
Νέα μελέτη δημοσιευμένη στο περιοδικό ” Nutrients” διαπίστωσε ότι η πατάτα , η οποία είναι πλούσια σε Κάλιο βοηθά στη μείωση της κατακράτησης Νατρίου και οδηγεί σε χαμηλότερη συστολική αρτηριακή πίεση.
..
Ακόμα και μια μερίδα τηγανιτές πατάτες, που έχουν περίπου 330 θερμίδες δεν φαίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και της πίεσης.
Άρα πατάτες ή γλυκοπατάτες χωρίς τη προσθήκη αλατιού , μπορούν να καταναλωθούν άφοβα βραστές, ψητές ακόμα και τηγανιτές .
..
Η υψηλή περιεκτικότητα σε Κάλιο, βελτιώνει την ενδοθηλιακή λειτουργία και μειώνει την αρτηριακή πίεση.