Πότε μας είναι απαραίτητα;

 

– ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙΣ

– ΣΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΕΥΕΡΕΘΙΣΤΟΥ ΕΝΤΕΡΟΥ

-ΣΤΗ ΔΥΣΚΟΙΛΙΟΤΗΤΑ

 

ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ:

 

Γιαούρτι: είναι το πιο γνωστό και ευρέως καταναλώσιμο τρόφιμο με προβιοτικά. Η ύπαρξη πέτσας στο γιαούρτι, υποδηλώνει ότι έχει ζωντανούς μικροοργανισμούς.

 

Κεφίρ: Πρόκειται για ζυμωμένο γάλα, το οποίο μοιάζει με ρευστό γιαούρτι. Έχει μεγαλύτερη ποσότητα προβιοτικών σε σχέση με το γιαούρτι.

 

Πίκλες: Οι πίκλες, οι οποίες προέρχονται από αγγούρι, είτε από άλλα λαχανικά, όπως καρότο και πιπεριά, αποτελούν μια vegan επιλογή πλούσια σε προβιοτικά και βιταμίνες.

 

Ξινολάχανο: Πρόκειται για ζυμωμένο λάχανο, πλούσιο σε Λακτοβάκιλλους, το οποίο παραδοσιακά παράγεται στις χώρες της ανατολικής Ευρώπης και καταναλώνεται ως συνοδευτικό στα λουκάνικα ή στα hotdog.

 

Συμπληρώματα: Παρ’ όλο που δεν είναι τρόφιμα, αποτελούν πηγή προβιοτικών, και μάλιστα καλή, αφού δίνουν τη δυνατότητα επιλογής να επιλέξουμε το είδος των μικροοργανισμών που θα καταναλώσουμε, καθώς και την ποσότητα τους.

 

Τέλος, παρόλο που τα προβιοτικά έχουν οφέλη για την υγεία μας, δεν υπάρχει ακόμα συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη προβιοτικών. Έτσι, η γενική κατευθυντήρια γραμμή είναι να προσθέτετε όσο το δυνατόν περισσότερες ζυμωμένες τροφές στην καθημερινή διατροφή σας.