Το ταπεινό τσάι του βουνού κερδίζει το ενδιαφέρον των επιστημόνων και το δικό μας χάρη στις μοναδικές ευεργετικές του ιδιότητες.

Αν και είναι γνωστό εδώ και αιώνες ως αφέψημα, δεν ήταν ποτέ στη μόδα, δεν μπήκε στα αγγλικά σαλόνια και δεν σερβιρίστηκε ως κέρασμα, ούτε συνοδεύτηκε με κέικ ή μπισκότα όπως το κλασικό τσάι.

 

Το προτιμούσαν οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας όχι ως ρόφημα απόλαυσης, αλλά ως φάρμακο, καθώς ένιωθαν τις καταπραϋντικές ιδιότητες που είχε στον οργανισμό τους.

Τα τελευταία όμως χρόνια αυτό αποδεικνύεται και επιστημονικά, καθώς μπαίνει στα εργαστήρια και γίνεται αντικείμενο μελέτης των επιστημόνων.

 

ΤΣΑΪ ΒΟΥΝΟΥ

ΤΣΑΪ ΠΡΑΣΙΝΟ

Είναι ελληνικό, άρα μπορείς να ελέγξεις τους παραγωγούς

Δεν είναι ελληνικό

Δεν είναι  επαρκώς μελετημένο (Οι Έλληνες δεν έχουν χρήματα )

Είναι καλά μελετημένο (Υποστηρίζεται από πολυεθνικές εταιρείες)

Δεν έχει καφεΐνη – τεϊνη 

Έχει καφεΐνη

Δεν επηρεάζει την καρδιά και τις ταχυπαλμίες

Σε μεγάλες ποσότητες επηρεάζει την καρδιά και τις ταχυπαλμίες

Δεν επηρεάζει τον ύπνο

Σε μεγάλες ποσότητες επηρεάζει τον ύπνο

Μπορεί να καταναλωθεί από όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμα και από τα παιδιά

Τα παιδιά και οι έφηβοι πρέπει να το καταναλώνουν με προσοχή